Tarieven en werkwijze.

Logo van Boots for walking honden uitlaatservice
Kenzo, Lola en Ollie.

Tarieven

Een wandeling kost €16,50 per keer
Er zijn 10 en 20 rittenkaarten.

Een losse wandeling (dus zonder vaste dag) kost €18,00
Hierbij loopt u natuurlijk het risico dat de groep die dag vol zit.

Mijn tarieflijst is zeer overzichtelijk en helder. Bij meerdere honden of andere afwijkende gevallen kunt u altijd met mij contact opnemen.

Werkwijze

Kennismakingsgesprek

Wij zullen na een kort telefonisch gesprek waarin u aangeeft geïnteresseerd te zijn in onze diensten een vervolgafspraak bij u thuis maken.

In dit gesprek kan ik kennis met u en uw hond maken, en kunt u zien wie ik ben. Ik leg uit hoe ik te werk ga en neem tevens een aantal regels en afspraken door.

U kunt dan ook zelf nog uw wensen en verwachtingen aangeven. We vullen een formulier in voor mijn administratie met relevante gegevens  zoals dierenarts, inentingen, commando’s, naam, ras, telefoonnummers enz…

Daarnaast maak ik duidelijk dat uw hond via uw eigen WA-verzekering is meeverzekerd.

Ik laat het contract met alle voorwaarden en het sleutelcontract achter zodat u deze nog even rustig na kan lezen.

De wandeling

Als we tot een overeenkomst zijn gekomen dan begint het grote genieten voor uw hond. Ik haal hem/haar op de afgesproken dag op en neem de hond mee naar een uitlaatgebied. Ik zal een nieuwe hond als eerste ophalen zodat er gaandeweg steeds meer vriendjes bij komen. Zo hoeft de hond niet ineens met een vreemd persoon in een volle auto met vreemde honden en geurtjes te stappen.

Ik werk voor de veiligheid met eigen bandjes, waar een penning met mijn telefoonnummer aan hangt. Nieuwe honden lopen natuurlijk eerst aan de lijn om te zien hoe deze reageert en of er al een klik met mij is als roedelleider. Ervaring leert dat de meeste honden vrij snel los kunnen, omdat de kracht van de groep groot is.

In het uitlaatgebied lopen we dan zo’n 5 kwartier. Honden spelen met elkaar of snuffelen vooral, rennen veel of kuieren rustig mee, elk doet z’n ding.

Er wordt gewerkt met snoepjes als beloningsysteem en er is regelmatig gelegenheid om te drinken of af te koelen.

Afhankelijk van karakter, het weer en de locatie kan uw hond soms echt vies worden. Want er zijn honden die het heerlijk vinden om ergens in te rollen. Tja.

Ze kunnen dus wel eens nat en/of modderig thuiskomen. Ik zal ze altijd proberen aan het eind nog schone pootjes te laten krijgen en zal ze droog maken met een handdoek. Zorg zelf ook te allen tijde voor een handdoek bij thuiskomst.

Er kunnen momenten zijn dat uw hond niet mee kan zoals bij loopsheid, ziekte, ernstige kreupelheid. Hier zullen we individueel afspraken over moeten maken.

Puppy’s, niet-sociale honden en enkele rassen zijn uitgesloten van deelname.